dimarts, 27 de gener del 2009

Mirades a la col·lecció

Els alumnes de 4t de l'escola Ceip Auró de Barcelona hem fet la visita a l'exposició "Mirades a la Col·lecció".

Mirades a la Col·lecció
Gary Hill. La corba de l’aprenentatge (detall), 1993.


Davant l'art contemporani som molts els que ens podem sentir perplexos, trobem que té poc a veure amb nosaltres o pensem, simplement, que no ens interessa. Si, de fet, compartim amb els artistes una mateixa època i una mateixa realitat, per què el seu art ens sembla difícil d'entendre? Per què ens resulta més llunyà que el del passat? Tenint presents aquestes qüestions, amb el cicle Mirades a la col·lecció ens hem decidit a escurçar les distàncies amb l'art de la nostra època. A partir de petites presentacions de la Col·lecció d'Art Contemporani Fundació ”la Caixa” s'aniran proposant temes que tenen molt a veure amb nosaltres i amb el nostre món.

Com ho farem?
Doncs prenent el protagonisme. Això vol dir que podrem intervenir d'una manera real en la interpretació de les obres. Posarem a l'abast un seguit de recursos per fer possible la participació i deixar la nostra empremta sobre tot el que ens suggereixen les obres. Descobrirem que podem compartir amb els artistes del nostre temps les seves preocupacions i els seus interessos.
Per a aquesta nova presentació hem triat l'obra de Gary Hill La corba de l'aprenentatge, una instal·lació que ens convida a viure l'art, més que no pas a veure'l. A través de l'ocupació de l'espai, la presència de la imatge en moviment i la referència a una experiència universal i quotidiana alhora com és l'aprenentatge, l'obra de Gary Hill propicia la participació de l'espectador tant per construir la seva interpretació com per interactuar-hi físicament.

I ara, qui ha dit que l'art contemporani no és interessant?
(publicat a la web del Caixaforum de Barcelona)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada